2022. dec 20.

GPS nyomkövetés evolúciója - 2. rész

írta: SS_Steve87
GPS nyomkövetés evolúciója - 2. rész

GPS nyomkövető eszközök ma

Lényegében a GPS nyomkövetés mögötti technológia ugyanaz marad. Azonban számtalan fejlesztés történt. A technológiai fejlődés azt jelenti, hogy a flottakezelő által kapott információ a lehető legnagyobb pontossággal és valós időben történik. Az időeltolódások csökkentek, és a hatékonyság nőtt. A mobiltelefonok megjelenésének köszönhetően ma már egy gombnyomással elérhető a GPS.

cargo-space.jpg

A mobil technológia azt jelenti, hogy az információ gyorsabban és pontosabban terjeszthető. A járművekben lévő drága GPS nyomkövető eszközök iránti igény is csökkent. Egy másik modern megjelenés a „geo-fenceing”, amely lehetővé teszi a vezetők számára, hogy virtuális akadályt helyezzenek eszközeik köré. Ez megakadályozza a jogosulatlan használatot és segít csökkenteni a lopás lehetőségét.


GPS nyomkövető eszközök a jövőben
Mit hoz tehát a jövő? Az USA-ban ma már kötelező a flották számára elektronikus naplót vezetni a papír helyett. Csak idő kérdése lesz, hogy ez a politika mikor érvényesül az egész világon. Ez azt jelenti, hogy jobban fogunk támaszkodni a GPS nyomkövető eszközökre, mint valaha. Tulajdonképpen azt lehet mondani, hogy nélkülözhetetlenek lesznek.

Szólj hozzá