2022. aug 03.

A GPS flottakövetés előnyei 1. rész

írta: SS_Steve87
A GPS flottakövetés előnyei 1. rész


1. Maximalizálja a jármű kihasználtságát

A GPS flottakövető rendszerek lehetővé teszik járművei helyzetének és teljesítményének bármikori nyomon követését, valamint flottajárművei kihasználtságának javítását. A flottamenedzserek IoT-érzékelők segítségével gyűjthetik a flottaadatokat, és elemezhetik azokat, hogy csökkentsék a járművek üresjárati idejét, és maximális bevételt érjenek el a vállalkozás számára.

fleet_tracking.jpg

2. Csökkentse a biztosítási költségeket

A flottafigyelő rendszerek nyomon tudják követni, ha egy jármű eltért a várt irányától, és gyorsan riasztja az illetékes osztályt, javítva a helyreállítás esélyeit a jármű vagy a járműben lévő berendezés ellopása esetén. Ezek a rendszerek a járművezetők viselkedésébe is betekintést nyújtanak, és arra ösztönzik a flottavezetőket, hogy felelősségteljesebben vezessenek, ha céges járművel rendelkeznek. Éppen ezért a biztosítótársaságok speciális kedvezményeket adnak a GPS nyomkövető rendszerrel felszerelt járművekre, így akár 30%-kal alacsonyabb díjfizetést tesz lehetővé.

3. Csökkentse az üzemanyagköltségeket

A flottakövető rendszert alkalmazó vállalkozások jelentős üzemanyagköltség-csökkenést tapasztalnak több tényező miatt – jobb útvonaltervezés, kevesebb alapjárat, jobb vezetői viselkedés stb. és a felesleges üzemanyagköltségek kiküszöbölése.

4. Csökkentse a flotta karbantartási költségeit

A modern járműkövető rendszerek olyan fejlett funkciókkal vannak felszerelve, mint például járműdiagnosztika, üzemanyagszint-jelzők, motorhőmérséklet-jelző stb., amelyek lehetővé teszik járműve egészségi állapotának fő szempontjainak nyomon követését. Időben kaphat értesítést is, ha flottakarbantartás esedékes – például olajcsere, kerékbeállítás vagy egyéb rutin karbantartás. Mindezen adatok elemzésével kiküszöbölheti a szükségtelen járműellenőrzéseket, és ehelyett csak akkor végezhet karbantartást, amikor az valóban szükséges, így költséget takaríthat meg és meghosszabbíthatja járművei és alkatrészei élettartamát.

 fleet_tracking_2.jpg

5. Az útvonaltervezés javítása

A GPS flottakövető rendszerekkel a járművezetők már az utazás megkezdése előtt megtervezhetik útvonalaikat, és részletes útbaigazítást kaphatnak a teljes útvonalukhoz. Ez csökkenti a mobiltelefon-használatot vezetés közben, javítja a közúti biztonságot. A GPS-rendszerek alternatív útvonalakat is javasolhatnak váratlan útlezárások vagy balesetek miatti forgalmi dugók esetén, javítva a járművezetők termelékenységét és az időben történő kiszolgálásnak köszönhetően az ügyfelek elégedettségét.

Szólj hozzá