2023. feb 28.

Flottakövető rendszer fontos funkciói

írta: SS_Steve87
Flottakövető rendszer fontos funkciói

Gépjárművek karbantartása és beszerzése
A flottamenedzserek szerepe a járműbeszerzésben többek között magában foglalhatja a járművekre vonatkozó jogszabályok változásainak figyelését, a járművek rendeltetésének és fenntarthatóságának meghatározását, a járműgyártókkal való megállapodások megtárgyalását, valamint az üzemanyag-fogyasztás, az adók és a biztosítási költségek kiegyensúlyozását. Ezen felül a vezetőknek figyelembe kell venniük az eladásra szoruló járművek tovább értékesítési értékét. A költségvetés felosztása és a jogszabályok naprakészen tartása folyamatos küzdelmet jelent a flottakezelők számára.

Flottavezető kezelés
Míg a múltban főként a fuvarozói ipar, például a teherfuvarozási és szállítmányozási társaságok használták, mára a taxisok és a fogyatékkal élők szállítási szolgáltatásai is széles körben használják, így a flottavezető-kezelés elengedhetetlen a flottakezelő társaságok számára. Nemcsak a költségeket csökkentik, miközben fenntartják a szolgáltatási színvonalat, hanem biztosítják a szállítási szolgáltató és az ügyfél biztonságát is. Ráadásul, ahogy a flottakezelés egyre utasközpontúbbá vált, a viták, nézeteltérések kezelése és a konfliktusok kezelése újonnan bekerült a flottamenedzser felelősségi körébe.

man-mask-receipt-goods-coronavirus-stop-coronavirus.jpg

Üzemanyag-gazdálkodás
Az egyik legnagyobb oka annak, hogy a vállalatok gps nyomkövető rendszert vezetnek be, a hatékonyság növelése. A flottamenedzsment ezt a flottateljesítmény megállapításával, a teljes költségek alacsonyan tartásával, a karbantartás figyelemmel kísérésével és a vállalatok optimális működésének biztosításával éri el. Jelenleg a legtöbb flotta esetében az üzemanyag-fogyasztás a legmagasabb költségváltozó, és egy olyan időszakban, amikor az üzemanyagárak folyamatosan emelkednek, a flottamenedzsernek az üzemanyagköltségek kiegyensúlyozásában betöltött szerepe a legfontosabb a munkájuk során. Az ő felelősségük, hogy értékeljék és kiegyenlítsék az üzemanyagtípusokat, amikor új járművekkel bővítik a flottát, miközben az üzemanyag-megtakarítások kezelésén dolgoznak.

Egészségügyi és biztonsági menedzsment
A kereskedelmi flották éves baleseti aránya 20% körüli. Az arány még magasabb az olyan iparágakban, mint a gyógyszeripar, mivel a flottavezetőknek évente összehasonlíthatatlanul sok mérföldet kell megtenniük. Ezért a biztonság az egyik legnehezebb kihívás, amellyel a flottakezelők szembesülnek, mind a vezető, mind a jármű számára. A flottamenedzserek által irányított flottabiztonsági program olyan irányelveket és terveket határoz meg, amelyek szükségesek a munkavállalók biztonságos munkakörnyezetének biztosításához és a járműbalesetekkel szembeni felelősség elkerüléséhez.

Szólj hozzá