2022. júl 05.

Mi az a flottakövetés?

írta: SS_Steve87
Mi az a flottakövetés?

A flottakövetés egy olyan felügyeleti rendszer, amely GPS nyomkövetést használ a flottajárművek és eszközök (pl. dolgozók, berendezések) tevékenységének figyelésére. Gyakran nevezik járműkövetésnek. A flotta általában szárazföldi járművek gyűjteménye, például autók, teherautók, és motoros vagy nem motoros berendezések (például pótkocsik).

flottakovetes.PNG


A GPS flottakövetés telematikai technológiát használ a flottajárművek és eszközök adatainak összegyűjtésére. A jármű OBD portjához csatlakoztatott GPS nyomkövető eszköz használatával, ezek az adatok általában valós időben (aktívan) gyűjtésre kerülnek, így hasznosak a flottamenedzserek és a cégtulajdonosok számára, akik felhasználhatják az adatokat a műveletekkel kapcsolatos stratégiai döntések meghozatalához (pl. , Milyen járművet küldjek új munkahelyre? Hol van a legközelebbi daru? Hány generátorunk van az udvaron? )

A flottakövető rendszer előnyei
Egy hatékony flottakövetési megoldás segíthet a következők javításában:

Vezetési szokások javítása.
Az üzemanyag-fogyasztás és az üzemanyag-felhasználás és a költségek csökkentése.
Kiszállítás és vevői elégedettség.
Flottakarbantartási költségek a járműdiagnosztikai információk nyomon követése.

A GPS flottakövetés a flottakezelés fontos része.
Ahhoz, hogy a flottakövetés hatékony legyen, flottakövető szoftverre van szükség, amely intelligensen értelmezi a flottából érkező hatalmas mennyiségű adatot és könnyen használható jelentésekké alakítja át.

Szólj hozzá