2022. jún 29.

Mért fontos a flottateljesítmény mérése?

írta: SS_Steve87
Mért fontos a flottateljesítmény mérése?

A flotta teljesítményének mérése fontos annak megértéséhez, hogy jelenleg mennyire működik hatékonyan flottája. Ahogy a mondás tartja, a tudás hatalom. 

A flottaellenőrzés értékes módja annak, hogy kézzelfogható eredményeket érjünk el. A flottaaudit elvégzése során alaposabban megértheti flottája költségeit, mind pénzben, mind időben, és meghatározhatja, hogy tevékenységének mely területei igényelnek nagyobb figyelmet.

Ez a hatékony flottakezelés, mert rákényszeríti Önt és csapatát a hatékonyabb munkavégzésre, miközben biztosítja flottája biztonságát és minőségét.

852b953f-24a0-4277-ae2a-9e8e33b996b5.jpg

A technológia mai világában, lehetősége van hogy megismerje a flottaműveletek minden aspektusának csínját-bínját. Valószínű, hogy már nézeget néhány ilyen adatot, hogy nyomon kövesse a flottája teljesítményét, de talán vannak hiányosságok abban a képben, amelyet a vezetőségnek való jelentésekhez ír.

Vessünk egy pillantást néhány alapvető mérőszámra a flottája auditálásához, hogy Ön és csapata átfogóbb megközelítést alkalmazhasson flottájára vonatkozóan:

Járműadatok:

A járműadatok mérőszámai az Ön tevékenységében részt vevő flottajárművek számától a konkrétabb adatokig, például a megtett kilométerenkénti költségig terjedhetnek. Vegye figyelembe a járműveire vonatkozó alábbi mutatókat a flotta teljesítményének auditálásakor:

Saját tulajdonú vagy lízingelt járművek száma
A jármű kora
Mérföldeket vezettek
Üzemanyag-hatékonyság
Az úton eltöltött órák projektenként, az Ön működésének megfelelő időkeretenként stb.
Vezetési viselkedések, például éles gyorsítás, erős fékezés, gyors kanyarodás stb.
Karbantartási feljegyzések, például olajcsere, gumicsere stb.

Flotta költségvetése

Itt van az igazán nagy dolog, amelyen a vállalatok csiszolhatnak: a flotta üzemeltetési költsége. 

A költségvetést többféleképpen lehet mérni, többek között:

Üzemanyag
Biztosítás
Munkavállalói bérek és juttatások
A flottán belüli minden egyes jármű vagy eszköz befektetésének megtérülése
Karbantartási gyakoriság – ha felgyorsítják a karbantartási ütemterveket, az szükségtelen költség, de ha figyelmen kívül hagyják a karbantartást, az hosszú távon magasabb költségekhez vezet
Flottája marketingje, például matricák elhelyezése az egyes járművek oldalán a márkajelzéssel és az elérhetőségekkel
Jogi költségek
Mindennek ára van, legyen az kézzelfogható vagy megfoghatatlan. A flottaműveletek egyes összetevőihez kapcsolódó mérőszámok figyelése és auditálása rejtett pénzgödröket vagy olyan eseteket tárhat fel, ahol a műveletek optimalizálhatók.

Hogy pontosabb képet kapjon flottája hatékonyságáról, GPS nyomkövetés technológiát alkalmazó rendszerek segíthetik munkáját. Ezekkel az eszközökkel hatékonyabban menedzselheti flottáját.

 

Szólj hozzá