2023. már 27.

Hogyan mérjük a flottánk teljesítményét?

írta: SS_Steve87
Hogyan mérjük a flottánk teljesítményét?

A flottánk teljesítményének mérése számos tényezőtől függ, és azoktól függően változhat, hogy milyen iparágban működünk, milyen típusú járműveket használunk, milyen célkitűzéseink vannak, és milyen adatokat szeretnénk követni. GPS nyomkövetéssel sok adatra szert tehetünk.

Az alábbiakban bemutatok néhány lehetséges mérési módszert:

  1. Üzemeltetési költségek: Egyik legfontosabb mutatója a flotta teljesítményének a járművek üzemeltetése során felmerülő költségek összessége. Ide tartoznak a benzin- és gázolajköltségek, a karbantartási és javítási költségek, a biztosítási díjak, az adók és járulékok, az amortizáció és az egyéb költségek.

  2. Hatékonyság: Az üzemanyag-fogyasztás, a kilométerenkénti költség, a járművek átlagos sebessége és a megtett távolságok azok a mutatók, amelyek segítségével meg lehet állapítani, hogy mennyire hatékonyan működik a flotta.

  3. Karbantartási költségek: A karbantartásra fordított költségek azt jelzik, hogy mennyire megbízhatóak a járműveink, és hogy mennyire szükségesek a javítások és karbantartások.

  4. Ügyfélszolgálati teljesítmény: Ha a flotta ügyfélszolgálati tevékenységekre is használatban van, akkor fontos figyelembe venni az ügyfélszolgálati teljesítményt is. Ehhez olyan mutatókat lehet használni, mint a válaszidő, a szállítási pontosság és a visszajelzések minősége.

    flotta.jpg

Ezenkívül hasznos lehet a flotta járműveinek időbeli eloszlása, a megtett távolságok, az átlagos sebesség és a járművek kihasználtsága is. Az adatokat rendszeresen nyomon kell követni, és a mérési módszerek az adott helyzethez és a vállalat célkitűzéseihez igazodóan változtathatóak.

Szólj hozzá