2023. jan 31.

A flottakezelés előnyei

írta: SS_Steve87
A flottakezelés előnyei

A flotta megfelelő kezelése számos előnnyel jár a vállalat számára, mint például a jobb hatékonyság és jobb ügyfélszolgálat. Egy vállalat jól láthatja a flottakezelés előnyeiből fakadó növekedést.


Hatékonyság fejlesztése
A jó flottakezelés növeli a járművek általános teljesítményének és üzemanyag-fogyasztásának hatékonyságát. Ezen tulajdonságok hatékonyságának javítása idővel pénzt takaríthat meg a vállalat számára. A jól karbantartott járművek tovább tartanak, csökkentve a szükséges járműbeszerzések számát, kivéve a cégbővítést. Ezenkívül a jobb üzemanyag-hatékonyság csökkenti a flotta üzemeltetési költségeit az üzemanyagszámla csökkentésével.

Az ügyfélszolgálat javítása
A jól menedzselt flotta boldogabbá teszi az ügyfeleket, mert az áruk szállítása időben megtörténik. Például egy teherautó-flottában a szállítások a becsült dátumukon érkeznek meg, kevés késéssel olyan váratlan események kivételével, mint a szélsőséges időjárás vagy a forgalmi dugók. Azokban a flottákban, amelyek közvetlenül az ügyfeleket szolgálják ki fuvarok biztosításával, a jármű késése boldogtalan ügyfeleket eredményezhet. A flotta irányítása annak biztosítására, hogy minden ügyfél elégedett legyen.

Szabályok betartása
A jármű jellemzőinek megfelelő szervezése és dokumentálása nélkül cége hatósági bírságra számíthat. Azok a flottamenedzserek, akik a járműkarbantartási ütemtervekkel, a vezetési távolságokkal, az üzemanyag-felhasználással és egyebekkel kapcsolatos információkat tárolnak, jobban felkészültek a szabályozási megfelelés eléréséhez és fenntartásához.
Növelje a jövedelmezőséget
A költségek csökkentésével a nagyobb hatékonyság révén vállalata jövedelmezőbbé válik, még akkor is, ha a bevétel változatlan marad. A nyereséggel azonban vállalkozásának van pénze a bővítésre, és több járművel bővítheti flottáját, hogy több ügyfelet szolgálhasson ki.

A biztonság javítása
Minden járműnek rendszeres ellenőrzésre van szüksége, és azoknak a járműveknek, amelyeknek útközben problémái vannak, azokat teljes körűen ki kell értékelniük és ki kell javítaniuk, mielőtt visszatérnének az útra. A járművek megfelelő karbantartásával és a problémák nyomon követésével a flottamenedzserek teljes flottájukat biztonságosabbá teszik. A jól szervezett flottamenedzserek a gépjárművek biztonságának növelése mellett gondoskodnak arról is, hogy sofőrjeik ne lépjék túl az úton eltöltött időt. A vezetési idők korlátozásával a flottamenedzserek megelőzik a járművezetőikben előforduló problémákat, például az álmos vezetést, amelyek balesetekhez vezethetnek.

Szólj hozzá